Jesteś tutaj

Specjalista ds. dietetyki

W dobie mody na zdrowe odżywianie i ogólną dbałość o sylwetkę, docierają do nas sprzeczne informacje na temat żywienia, diety-cud wyrastają jak grzyby po deszczu i często nie mają nic wspólnego ze zdrowiem. Specjalista ds. dietetyki to zatem bardzo pożądany doradca porządkujący wiedzę o diecie i pomagający wprowadzić prawidłowe naw

Liczba semestrów: 
2
Tryby: 
dzienny
zaoczny
wieczorowy

Wiadomości ogólne

  • niepubliczna roczna szkoła policealna posiadająca wpis do ewidencji działalności oświatowej, oparta na autorskich programach nauczania pracowników naukowych C.M. Medica
  • nauka trwa 1 rok (2 semestry)
  • słuchacze rocznej szkoły policealnej otrzymują państwowe zaświadczenie MEN ukończenia kursu oraz dyplom z certyfikatem C.M. Medica ukończenia rocznej niepublicznej szkoły policealnej

Dlaczego Medica?

  • bardzo wysoka zdawalność egzaminów zawodowych!
  • własne pracownie zawodowe
  • nowoczesne pomoce dydaktyczne
  • doświadczeni wykładowcy praktycy
  • zapewniamy praktyki zawodowe w placówkach medycznych
  • dyplomy uznawane w krajach Unii Europejskiej
  • Biuro Karier – oferty pracy, staży i praktyk
  • przyjazna atmosfera nauki – kształcimy z pasją i z sercem!
  • zniżki dla rodzin, grup, za kontynuację nauki/wybór drugiego kierunku
  • stypendia naukowe
  • patronat pracodawców
  • listy polecające dla absolwentów

Wydajemy ( bez żadnych opłat):

  • karty zniżkowe na ofertę Partnerów ( restauracje, kluby fitness itp...)
  • zaświadczenia do ZUS, MOPS, GOPS, itp…

Nauczysz się m.in.:

  • planować jadłospisy
  • planować diety odchudzające
  • planować specjalne diety dla osób chorujących
  • udzielać porad dietetycznych
  • poznasz zasady żywienia i komponowania zbilansowanych jadłospisów
  • poznasz zasady suplementacji.

Będziesz mógł/mogła pracować w

  • poradniach dietetycznych
  • barach i restauracjach
  • sklepach ze zdrową żywnością
  • założyć własną działalność gospodarczą związaną z dietetyką.

Wykaz przedmiotów

Przedmioty w kształceniu zawodowym

  1. podstawy żywienia człowieka
  2. fizjologia żywienia człowieka
  3. żywienie w poszczególnych etapach rozwoju człowieka
  4. żywienie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
  5. żywienie w wybranych zaburzeniach i chorobach
  6. diety odchudzające
  7. diety sportowców
  8. suplementacja w diecie
  9. działalność gospodarcza w dietetyce i gastronomii